Limonlu Su Zayıflatır mı?

LİMONLU SU ZAYIFLATIR MI?

Kübra Işıktaş

Diyet üzerine insanların en merak ettiği konuların başında gelir, limonlu su gerçekten yağ yakar mı? Yağ yakması için ılık mı olmalı soğuk mu? Aç karna mı içelim tok karna mı? Hadi cevaplamaya başlayalım.

Limonlu su yağları eritmede direkt etki etmez. Yapılan çalışmalar diyette C vitaminini arttırmanın ve egzersiz sırasında alınan C vitamininin yağ yakımını desteklediğini göstermiş. Her ne kadar C vitamini yağ yakımını desteklese de yedikten sonra veya önce içilecek bir limonlu suyun tüm besinleri yok etme, yağları eritme gibi mucizevi bir sonucu yoktur. Tüm dünya obezite ile mücadele ederken, insanlar mide ameliyatına varıncaya kadar birçok külfetli çözüm yolunu denemek zorundayken konu keşke limonla çözülecek kadar basit olsa. Doğru yollarla yağ yakmak ve sağlıklı kilo kaybı ancak uzman eşliğinde uygulanan diyet programıyla gerçekleşir.

Limondan bahsetmişken faydalarına kısaca değinmeden olmaz tabii. Limondaki flavonoidler vücutta iltihaba karşı koruyucu etkiler gösterebilir, flavonoidlerin kan basıncı, kolesterol ve kan şekeri düzeyleri üzerinde de bazı olumlu etkileri olabilir. Aynı zamanda limonun kalorisi de düşük bir besindir. 2 limon bir porsiyon meyve yerine geçer. Asitli içecekler tüketmek yerine maden suyunuzu limonla aromalandırıp tüketebilirsiniz.

 

Bağışıklığı arttıran C vitamini kaynağı limon çayı

Malzemeler

1 limon,

zencefil,

bal, sıcak su 

Yapılışı

1 bardak sıcak suya ceviz büyüklüğünde rendelenmiş zencefil ve kabuklarıyla doğranmış limonu ekliyoruz. 8-10 dakika demlendirdikten sonra süzüp 1 tatlı kaşığı bal ilave edip sıcakken içiyoruz. Afiyet olsun.

 

Ev Yapımı Limonata

Malzemeler

4 limon

1 portakal

1 litre su

8-10 dal nane

4 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Limon ve portakalları küçük parçalara bölüp blenderdan geçirin.

Üzerine 1 litre su ekleyip tel süzgeç yardımı ile süzün. Daha sonra üzerine 4 tatlı kaşığı bal ve naneleri ekleyin. Dolapta soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Start typing and press Enter to search