Kapalıçarşı Lezzet Durakları

Kapalıçarşı Lezzet Durakları

Tarihî esnaf lokantaları, dürümcüler, kebapçılar, ciğerciler… Hızla akan günün ortasında hem dinlenip hem eşsiz lezzetleri tadabileceğiniz Kapalıçarşı’nın müdavimi bol, en eski ve en sevilen yeme içme mekânlarını sizler için derledik.

Bahar Restaurant 

Nuruosmaniye Caddesi, Yağcı Han, No:13.

Kapalıçarşı esnafının öğle yemeği için geldiği popüler bir esnaf lokantası olan Bahar Restoraurant 35 senedir Osmanlı mutfağından lezzetler sunuyor. Sabahtan taze pişen sulu yemekler, kebaplar, pilavlar yavaş yavaş tezgâhı doldurmaya başlıyor. Çorba, pilav, et, tavuk, sebze yemekleri ve tatlılardan oluşan yaklaşık 30 çeşitle 11:30 gibi servis başlıyor. Öğleyi biraz geçe en sevilen yemekler bitmiş, saat 16:00 sularında tezgâh neredeyse tamamen boşalmış oluyor. 

Sakatat sevmeyenlerin bile deneyip memnun kaldığı dil, ayak paça ve işkembe çorbası; kuşbaşı tandır, çiftlik kebabı ve şehzade kebabı en beğenilen lezzetlerden.

Mekân pazar günleri kapalı. Kredi kartı geçmiyor.

Havuzlu Restaurant

Gani Çelebi Sokak (PTT Yanı), No:3.

Havuzlu adını girişinde bulunan küçük fıskiyeli havuzdan alıyor. Yüksek kubbe ve kemerlerin içinde, Kapalıçarşı mimarisi ve tarihi dikkate alınarak dekore edilmiş geniş ve ferah bir mekân. 1959 yılından beri esnaf ve turistleri ağırlayor. 2001 yılından beri Kapalıçarşı’nın deneyimli restoran işletmecileri Burhan ve İlhan Sarışen kardeşler tarafından yönetiliyor. 

Yemek servisi 11:00 itibarıyla başlıyor ve 17:00’de son buluyor. 

Ne yiyeceğinizi şaşıracağınız menüsünde sulu yemekler, ızgaralar, kebaplar, kömürde pişen döner, tatlılar bulunuyor. Kuzu tandır, kadayıflı incik ve mutancana gibi bazı özel Osmanlı lezzetleri sadece haftanın belirli günlerinde çıkıyor.

Kilisli Ali Usta

Tacirler Sokak, No:2. 

Tacirler Sokak girişindeki Kilisli Kebapçı Ali Usta, 30 yıldır Kapalıçarşı civarında. Buranın müdavimi ünlü isimlerle çektirilmiş fotoğraflar küçük mekânın tüm duvarlarını kaplamış. Nefis soğansız ezmesi, 24 saat terbiye edilen kuzu şişleri, Kilis tavası, kebapları ve künefesiyle damağına düşkün İstanbulluları kendisine bağlayan bir restoran. 

Day Day Pastanesi 

Mollafenari, İskender Boğazı Sokak, No:18.

Sorgucular Han’ın karşısında. Zaman zaman sokağı nefis tereyağı ve elma kokularıyla dolduran o mekân işte burası. Day Day Ermenice dayı anlamına geliyor. İlk sahibi Levon Usta 1969 yılında açtığı pastaneyi 2000 yılında şimdiki sahibi Mustafa Bey’e devretmiş. Geleneği bozmayan Day Day pastanesinde hem paskalya çöreği hem kandil simidi bulabilirsiniz. 

Tezgâh gün boyu börekler, poğaçalar, kurabiyeler, keklerle doluyor ve boşalıyor. Ancak Day Day’ın meşhur ikilisi tahinli çörek ve elmalı kurabiye. Tek başınıza bitirmekte zorlanacağınız büyüklükte olan tahinli çörek çifte kavrulmuş Bozkır tahiniyle yapılıyor ve üzerine dut pekmezi sürülüyor. Tam bir lezzet şöleni. Elmalı kurabiyenin bir damla su eklenmeden yoğurtla yoğurulan hamuru ise ağızda dağılıveriyor. Yalnızca pancar şekeri ve gerçek tereyağının kullanıldığı pastane ürünleri her lokmada kalitesini hissettiriyor.

Pastane sabah 07:00’den akşam 19:00’a kadar açık. Pazar günleri kapalı ve kredi kartı geçmiyor.

Doğan Kebap

Terlikçiler Sokak, No:41.

Doğan Kebap 1984’ten beri aynı sokakta hizmet veriyor. Büyük toprak bir kapta eti tel tel ayrılana dek pişen güveci çok meşhur. Sabah 08:00 itibarıyla çorba, 11:00’den sonra da yemek servisi başlıyor. Küçük masa ve tabureleriyle aynı anda 30 kişiyi ağırlayabiliyor. Kebaplar sinirsiz ve özel bir yağ oranıyla hazırlanmış. Restoranın esnaf müdavimleri olduğu gibi Kapalıçarşı’yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistten pek çok seveni var.

Aynen Dürüm

Muhafazacılar Sokak. No:29/B.

Kılıççılar kapısı girişinde, heyecanlı ve gürültülü ayaklı borsanın yanında 6 sandalyesiyle mütevazı bir dürümcü. Yanından geçip giderken ciğer kavurmanın kokusuna, ortada duran açık büfe yeşilliklere, köz biber, turşu ve baharatların dâvetkar renklerine kapılıp sipariş vermemek mümkün değil. 

Mekan 08:00’da açılıyor, 11:30’da servise başlıyor. Menüsü Adana, Urfa, çöp şiş, tavuk dürüm, ciğer kavurma ve soğuk içeceklerden oluşuyor.

Şahin Döner

Nuruosmaniye Kılıççılar Sokak, No:9. 

1969’dan beri hizmet veren Dönerci Şahin Usta’yı Nuruosmaniye’de Kılıççılar kapısının hemen yanındaki uzun kuyruktan tanıyabilirsiniz. Şahin Usta’da döner yiyebilmek için yarım saat kuyrukta beklemeniz gerekebilir. Eskiden sokağın bir kenarına bir elinde döneri bir elinde ayranıyla ilişen insanlar da Şahin Döner’in yakınlarda olduğunun işaretini verirdi. Şimdi dönerinizi dükkânın yanında açtıkları sadece masalardan oluşan mini salonda da yiyebiliyorsunuz.

Gül Ebru Kantin

Acı Çeşme Sokak, No:4.

Kapalıçarşı’nın Mercan girişinde yer alan Gül Ebru Kantin 1969’dan beri 10 taburesiyle misafirlerini ağırlıyor. Kömür ateşinde ağır ağır pişen döneri çok seviliyor. Yarım ekmek, pide, dürüm döner ya da pilav üstü döner çeşitleriyle hızlı ve lezzetli bir öğle yemeğinden sonra Kapalıçarşı gezinize devam edebilirsiniz.

Kredi kartı geçmiyor.

Öz Karadeniz Pide Kebap Salonu

Yağlıkçılar Caddesi. Cebeci Han, No:68/2.

Cebeci Han’a çıktığınızda sağınızda kalan Öz Karadeniz Pide Kebap Salonu 1981 yılından beri Kapalıçarşı esnafı ve ziyaretçilerini ağırlıyor. Açık havada geniş bir bahçesi var. 08:30’da çorbayla başlayan servis 11:30 itibarıyla fırın lezzetleriyle devam ediyor. Çorba, kebap, pide, salata ve tatlılardan oluşan menüsüyle 17:30’a kadar hizmet veriyor.

Cafe Şen

Yağlıkçılar Caddesi, Cebeci Han, No:68/19.

Kapalıçarşı’da geçirdiğiniz keyifli vakitlerin sonunda bir yorgunluk kahvesi içmek için Cebeci Han’ın geniş bahçesinde yer alan Cafe Şen’e gelebilirsiniz. Menüde közde kahve, çay, sıkma portakal seçeneklerinin yanında tost ve bazen tatlı da bulunuyor. Açık alanda küçük tabureleri ve meşrubat çeşitleriyle ferah bir dinlenme alanı. 

Start typing and press Enter to search