Sosyal Medyayı Verimli Kullanmaya Ne Dersiniz ?

Ana Başlık: SOSYAL MEDYAYI DAHA VERİMLİ KULLANMAYA NE DERSİNİZ?

Spot: Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknoloji kullanımıyla birlikte vaktimizin büyük bir kısmını da sosyal medyada geçiriyoruz. Peki, sosyal medyayı ne kadar verimli kullanıyorsunuz? Keyifli vakit geçirmenin yanı sıra sosyal medyayı etkili kullanarak verim almak sizin elinizde!

Yazı: Fatma Karaca Meşe

Giriş yazısı: Pandemi nedeniyle dijitalleşme ivme kazanırken, buna paralel olarak gün sonunda ekran başında geçirdiğimiz süre de her geçen gün artıyor. Eğitimler, toplantılar, konserler ve daha pek çok şeye online platformlar aracılığıyla katılım sağlıyoruz. Ancak pek çok kişi sosyal medya araçlarını sadece keyifli vakit geçirmek için kullanıyor. Oysa bilginin ve deneyim paylaşımının en kolay ulaşılabildiği platformlar, sosyal medya uygulamaları. İhtiyaç duyduğunuz veya ilginizi çeken konularda paylaşımlar yapan Instagram hesaplarını takip ederek sosyal medyayı verimli kullanmanız mümkün.

Ara başlık: Minimal ve doğal yaşam

Tüketimin her geçen gün arttığı bu dönemde daha minimal bir hayata “Merhaba” demeye ne dersiniz? Hayatınızda işlevselliğe ve sadeliğe daha fazla yer açmak için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu hesap size çok yardımcı olacak.

  • @turkisiminimalizm

Sürdürülebilir yaşamın felsefesini paylaşan ve günlük hayatta kullandığımız hızlı tüketim ürünlerin yerine sürdürülebilir alternatifler sunan hale Acun Aydın’la hem tasarruf edebilir hem de tüketiminizi minimalize edebilirsiniz.

Ara başlık: Çocuk gelişimi ve sağlığı

Ebeveynlerin ve çocuk sahibi olmayı bekleyen adayların en büyük araştırmalarından biri, bu konudaki uzman hesaplar. Çocukların hem bedensel hem zihinsel hem de psikolojik gelişimlerini yakından takip etmeniz ve bilgi sahibi olmanız için sosyal medyada pek çok uzmandan ve deneyimlerini paylaşan isimden destek alabilirsiniz.

  • @mutlucocukiyigelecek

Çocuğunuzla kaliteli vakit geçirebileceğiniz etkinlikler, iletişiminizi güçlendirecek oyunlar ve onun gelişimine olumlu etkisi olacak davranışları merak ediyorsanız bu hesap tam size göre!

  • @uzm.dr.alifuatserpen

Çocuklarımız büyürken en çok endişe ettiğimiz konu sağlıkları oluyor. Uzman Çocuk Doktoru Ali Fuat Serpen, sık karşılaşılan çocuk hastalıkları hakkında bilgiler paylaşırken, alınması gereken önlemleri ve ilk yardım yöntemlerine de değiniyor.

Ara başlık: Yemek Tarifleri

Hemen hemen her gün kendinize “Bugün ne yemek yapsam veya ne yesem?”  sorusunu sorduğunuzu biliyoruz. İşte sorunuzun cevabı, yaptıkları tariflerle ilham olan bu hesaplarda!

  • @Nerminyazılıtas

Yurtdışında yaşayan ve kalabalık bir aileye sahip olan Nermin Yazılıtaş’ın mutfağına davetlisiniz! Mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız, geleneksel Türk yemeklerinden dünya tatlılarına kadar pek çok lezzeti detaylı tariflerle paylaşan bu hesabı takibe alabilirsiniz.

  • @chefandmom

“Ben yemek yapamam” diyenleri bile mutfağa sokup harikalar yaratacak bir isim! Nazlı Aksoy Cırık’ın detaylı tarifleriyle siz de lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Ara başlık: Dil öğrenimi

Dil öğrenmek, kimileri için uzun ve zahmetli bir iştir. Ancak sosyal medyada gezinirken oturduğunuz yerden küçük ipuçlarıyla dil öğrenimini kolaylaştırabilirsiniz.

  • @1ingilizcekelime

Her gün bir yeni İngilizce cümle, kelime veya kalıp öğrenmek istiyorsanız, bu hesap tam size göre.

  • @ingilizceol

Orkun Londener’in akılda kalıcı tüyolarıyla İngilizce kalıpları ve sık yapılan hataları öğrenebilir, sık sık yaptığı mini sınavlarla kendinizi test edebilirsiniz.

Ara başlık: Gıda ve ürün güvenliği

Ürün çeşitliliği çok fazla ancak seçim yapmak epey zor. Özellikle de yediğiniz ve kullandığınız ürünlerin içeriğine dikkat eden biriyseniz alışveriş yapmak sizin için çok daha zor olmalı. Peki, “sizin yerinize piyasadaki ürünleri araştıran ve içeriklerini kontrol ederek paylaşan kişiler var” desek?

  • @gidadedektifi

Piyasada satışta olan tüm gıda ürünlerinin içeriğini inceleyerek paylaşan Gıda Dedektifi; hiçbir kuruma ve kuruluşa bağlı olmadığı için objektifliğiyle dikkat çekiyor.

KUTU OLABİLİR

Ara Başlık: Kültür ve Sanat

Tarihi eserler hakkında daha fazla bilgi almak, yeni açılan sergilerden haberdar olmak ve kültür-sanat etkinliklerini takip etmek için doğru yerdesiniz!

Her sokağı ve yapısıyla tarih kokan Fatih’e dair tüm eserleri incelemek ve bilgi sahibi olmak için Fatih Belediyesi bünyesindeki @mirasfatih hesabını; gelenekselden moderne kadar pek çok dalda özenle seçilen eserlerden oluşan sergileri ziyaret etmek ve etkinlikleri kaçırmamak için ise @kadirgasanat hesabını takip edebilirsiniz.

Galeri

Start typing and press Enter to search